Amerika Vizesi Kaç Yıllıktır?

Amerika Vizesi / Seyahat Rehberi

Amerika Vizesi Kaç Yıllıktır?


Görkemli günler ! Amerika vizesi almak başlı başına bir mesele. Peki Amerika vizesini almamız durumunda kaç yıllık bir giriş iznimiz olacak ? Şu “10 yıllık amerika vizesi“nden ben de alabilecek miyim 🙂

İşte tüm bu soruların cevabı için Amerika vizesi geçerlilik ve kalış süresi rehberime başlıyorum.

Kaç Yıllık Vize Veriliyor ?

Amerika vizesi, Schengen vizesi gibi düşünüldüğünden genelde hata yapılıyor. Avrupa vize işinden para kazanma niyetinde iken Amerika’nın asıl amacı ülkesine gelecek insanları filtrelemek ve kendi sınır, göçmen güvenliklerini sağlamak.

Hal böyle olunca Amerika vizeleri genellikle daha uzun süreler için veriliyor. Zaten öyle ha deyince gidebileceğimiz bir yer de olmadığı için 2-3-5 hatta 10 yıllık vizelerden söz edebiliyoruz.

Kaç Yıllk Olduğu Sorusuna Cevap Aradığımız Amerika’dan

On Yıllık Amerika Vizesi

Şu efsanelere konu olan 10 yıllık vizeden bir adet de bende var 🙂 Aslında özel bir durum değil, çünkü B1/B2 Turist vizesine başvurup, kabul edilen neredeyse herkes de bundan var.

Amerika turistik vizeleri büyük ölçekli olarak 10 yıllık veriyor, tabii ki bunun bir garantisi yok. Başvuruda ben şu kadar yıllık istiyorum gibi birşey de söz konusu değil.

On Yıllık Vizeyle Gittiğim Boston’dan

Kalış Süresi Ne Kadar ?

Amerikan turistik vizelerinde kalış süresi kişiden kişiye değişiyor. Sıradan B1/B2 vizesi maksimum 180 gün kalış süresi verse de bunu Amerika’ya girişteki pasaport memuru belirliyor.

Pasaport kontrolündeki verdiğiniz cevaplar ve ziyaret nedeninize göre size maksimum 180 gün kalış izni verilebilir. Benim bundan önceki tüm Amerika gezilerimde tam olarak giriş tarihim itibariyle 180 gün izin verilmişti. Bunu pasaportunuza vurulan damgadan anlayabilirsiniz. Damganın hemen üzerinde vizenin geçerlilik süresi yani Amerika’da kalabileceğiniz süre de yer alıyor.

Amerika’nın Ünlü Gökdelenleri / Doğu Amerika Gezimden

Daha Kısa Verilebilir mi ?

Amerika vizelerini sadece 10 yıllık gibi de düşünmemek gerekir. Örneğin öğrencilik gibi çeşitli vize türlerinde bu süre çok daha kısa olabiliyor. Bu sizin ziyaret nedeninize göre değişebilir.

Ayrıca kişisel özellikler de önemli. Amerika’dan vize almış olsanız da onların gözünde herkes eşit değil. Bazısı çok daha güvenilir gözükürken belki de sizi güvenli bulmazlar ve daha kısa süreli bir vize verebilirler.

Boston’da Gün Batarken / Amerika Birleşik Devletleri / Doğu Amerika Gezimden

Pasaportumu Değişirsem Vize İptal Olur mu ?

Rahat olun iptal olmaz 🙂 Geçerlilik tarihi dolmuş pasaportunuzdaki Amerika vizeniz hala sizinle !

Tek yapmanız gereken Amerika gezinizde yeni pasaportunuzla beraber vize olan eski pasaportu da yanınızda götürmeniz, aksi halde zaten uçağa alınmazsınız.

New York Sokaklarında Görkemliyollar 🙂 / ABD

Pasaportun Son Geçerlilik Tarihi Ne Olmalı ?

Bu konu biraz atlansa da Amerika’ya girişte gerekenlerden biri de en az 6 ay geçerliliğe sahip bir pasaport. Aslında bu konuda Amerika’nın isteği çok makul. Size 180 gün izin vereceklerine göre pasaportunuz da geçerli olmalı değil mi ?

Benim önerim en az 1 yıllık geçerliliği olan bir pasaportla Amerika’ya gitmeniz. Böyle konularda riske girmenin hiçbir anlamı yok.

Bu şekilde Amerika vizesinin süresi ve kalınabilecek gün sayısına açıklık getirmiş oldum. Amerika vizesi yazı dizimdeki tüm makaleleri okumanızı öneririm. genel Amerika vizesi başvurusuAmerika vize görüşmesiAmerika vize reddi, yeşil pasaportla Amerika vizesi, kolay Amerika vizesi için gerekli şeyler ve Amerika vize randevusu yazılarım ilgili linklerin üzerlerinde, hepsi bireysel tecrübelerime dayanmakta sevgi dolu günler 🙂

Yazının Devamı: Amerika Vize Başvurunda Danışmanlık Gerekli mi?

İlginizi Çekebilecek Yazılar

 İnstagram'da Serüvenime Ortak Olun !

6 Yorum Bırakılmış

  1. volkan Özdemir says:

    Merhabalar. Ben daha önce 10 yıllık bir vize almıştım ve Amerika’ya gidiğ yaklaşık 3-4 au kalıp geri dönmüştüm. O zamandan bu zamana heralde 2-3 yıl olmuştur ama tekrar Amerika’ya gitme durumum var. sorum şöyle 10 yıllık vize aldıktan sonra bir kere gidip geldiğim için tekrar vize mi almak zorundayım yoksa bu 10 yıllık vize aldıktan sonra 10 yıl içinde her zaman geçerli midir ? (Tabiki her seferinde abd’ye girişte garanti yok memur size giremezsin derse 10 yıllık vizeniz bile olsa girememe durumunuz var ama benim kastım ben bu vizeyi aldıktan sonra bir kere kullandım.) Teşekkürler 🙂

    • Merhabalar Volkan Bey,

      10 yıllık vizeyi 10 yıl boyunca istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Vize üzerindeki geçerlilik süresi neyse son 3 ayına kadar bir sorun olmaz 🙂

  2. Bilginer Camgöz says:

    Merhaba, öncelikle böyle güzel bir siteyi bizlere sunduğun için teşekkür ederim. Benim sorum şu; yeşil pasaportum var ve üniversite öğrencisiyim bir arkadaşımla birlikte New Jersey’de aylık kirasının çok uygun olduğu bir yerde 2 ay kalmak istiyoruz hem ingilizcemizi geliştirmiş oluruz hem 2 ay Amerika’da yaşarız diye düşünüyoruz. Tek yön uçak bileti alsam bu sorun olur mu ? Çünkü ilk ay sıkılırsam erken dönmek isterim ve sırf uçak biletine 1 ay var diye orada kalmak istemem. İkinci olarak şuan ki tatil planımız “oraya gidelim de illa ki bir yerlere gideriz” şeklinde, bu vize alırken sorun olur mu ? Sadece New Jersey’de kalacak yeri belirtsek olur mu?

    • Merhabalar Sevgili Bilginer,

      Rica ederim 🙂

      Bu felsefe ile vize alamazsınız…Maalesef bu tarz bi plana hoş bakılmaz, onun yerine ayakları yere basan ve net bir plan olmalı. Ev kiralama v.s gibi işlere girmenizi önermem. Siz seyahat planınızı belirleyin ve o tarihler için başvuru yapın. Dönüş biletsiz de bu iş olmaz 🙂

  3. Barış Demir says:

    Merhaba ben 6 ay kaldım tekrar gitmek istiyorum ne kadar zaman geçmesi gerekiyor

    • Merhabalar Barış Bey,

      Bu vizenize göre değişir, ancak standart 10 yıllık vizeniz varsa, 180 gün kaldıktan sonra 180 gün daha beklemeniz gerekiyor giriş yapmak için.

Şimdi Sorun, Görkem En Geç Birkaç Saate Yanıtlasın !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*