Merhabalar herkese. Bugün yepyeni bir seyahat rotamdan bahsedeceğim.

Son zamanlarda, yeni ve farklı rotalar üzerinde plan yapıyorum. Güneydoğu Asya, uzunca zamandır aklımda olan ve keşfetmeyi sabırsızlıkla beklediğim bir bölge. Yaptığım çeşitli araştırmalar ardından artık bu bölgede net bir rota oluşturup biletlerimi almanın vakti gelmişti.

Öncelikle burada en çok gitmek istediğim şehir Bangkok, Tayland. Bangkok’un en güzel özelliği, dünya turizminin kalbinin attığı yerlerden biri olmasından ötürü, çok fazla havayolunun buraya uçuş gerçekleştiriyor olması. Bu sayede çok fazla seçeneceğim olacak buraya ulaşmak için.

Ardından bu bölgenin diğer önemli şehirleri Kuala Lumpur, Malezya ve Singapur’u ziyaret etmeyi istiyorum. Bu ülkeler arasında oldukça uygun fiyatlı uçak biletleri bulmanız mümkün. Air Asia ve Tiger Air bölgenin önemli low-cost havayolu firmalarından. Ayrıca karayolu ile de Tayland – Malezya arasında ulaşım mümkün.

Kafamdaki rotanın ardından bunu biletlere dökmeye başlıyorum !

Harita Üzerinde Güneydoğu Asya Rotam

 

Öncelikle İstanbul’dan gidiş-dönüş olarak Bangkok’a bilet alıyorum. Bu güzergahta dönemine göre 1200-1800 tl arası aktarmalı biletler bulmanız mümkün. Direkt olarak sefer gerçekleştiren THY’nin ise fiyatları 2000-3000 tl aralığında.

Diğer yazılarda bahsettiğim gibi ben aktarmadan kaçan bir insan değilim. Bu durum yeni yerler görmenize olanak sağlıyor. Ancak bu sefer aktarma yapacağım yeri duyunca oldukça şaşıracaksınız, bu şehir İstanbul !

Hepinizin aslında merak ettiğini duyar gibiyim. Benim aldığım dönemde İstanbul’dan en uygun fiyatlı Bangkok biletleri 1600-1700 lira bandındayken peki ben nasıl THY’den normalde 3000 lira olan direkt uçak biletini 1500 liraya aldım ? Bu konuda ayrı bir yazıda bahsediyor olacağım sizlere, merak edenler aşağıdaki linkten okuyabilir ve nasıl yarı fiyatına direkt uçak bileti aldığımı yakından inceleyebilir.

  • “Alternatif Yöntemlerle” Ucuz Uçak Bileti Rehberi ( Yakında ! )

Bugünkü konumuz Güneydoğu Asya rotam.

25 Nisan – 07 Mayıs 2017 tarihlerine gidiş ve dönüş olmak üzere Bangkok biletimi aldım artık. Bölgedeki biletlerim için zaman kazandırması açısından havayolunu tercih ettim. Bangkok’tan ilk olarak uçakla Singapur’a geçeceğim.

Singapur’un hemen yanıbaşında bulunan Batam Adası, Endonezya’ya da günübirlik bir gezi yapacağım yerel tekneler ile. Buradan yine havayoluyla Kuala Lumpur, Malezya’ya ve oradan seyahatimin belkide en sürpriz destinasyonu olan Siem Reap, Kamboçya’ya uçacağım.

Harita Üzerinde Bölgedeki Gideceğim Şehirler

 

Siem Reap adını büyük ihtimalle ilk kez duyacağınız bir şehir. Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’in 300 kilometre kadar batısında bulunan bu şehir ülkenin en önemli turizm şehri. Ben de buraya tamamen raslantı eseri Kuala Lumpur’dan bulduğum uygun fiyatlı uçak bileti ile ulaşacağım. Bu seyahatim içindeki en heyecan verici olacağına inandığım yer de burası aslında.

Kamboçya, Tayland’ın sınır komşusu ve Siem Reap’tan Tayland sınırına kadar karayoluyla ilerleyeceğim. Buradan kalkan trenler ile de tekrar Bangkok’a ulaşacağım ve sonrasında İstanbul’a dönerek yaklaşık 2 haftalık seyahatimi bu rota ile noktalayacağım.

Rotamı Kısaca Özetlemek Gerekirse;

  1. İstanbul – Bangkok  ( havayolu THY ile )
  2. Bangkok – Singapur  ( havayolu TigerAir ile )
  3. Singapur – Batam – Singapur ( denizyolu ile )
  4. Singapur – Kuala Lumpur ( havayolu TigerAir ile )
  5. Kuala Lumpur – Sieam Reap ( havayolu AirAsia ile )
  6. Siem Reap – Bangkok – İstanbul ( karayolu ve demiryolu ile )

Bu rotada toplamda yaklaşık 18.500 km yol katedeceğim. Bunun dünyanın çevresinde yarım tura eşit olduğunu söyleyebiliriz. Toplamda bir günün üzerinde uçak yolculuğu yapacağım.

Tüm bu biletler için toplamda harcadığım tutar 1800 tl civarında. Ancak bu fiyatın sitede bahsettiğim yöntemlerle uzun araştırmalar sonucu en uygun şekilde planlanmış haliyle olduğunu söylemeliyim.

Son olarak vize konusundan söz etmeliyim. Bu rotada ziyaret edeceğim ülkelerden Tayland, Singapur, Endonezya ve Malezya vize istememekte Türk Pasaportları’ndan. Kamboçya’ya ise bordo pasaport sahiplerinin 30 dolar karşılığında kapıda vize alması gerekiyor. Bunun için önceden başvuruya gerek yok.

Rota yazımı burada noktalıyorum. Seyahatimin ardından notlarımı burada sizlerle paylaşacağım. Konu ve rota hakkındaki sorularınız, görüşleriniz için yazıya yorum yapabilir veya iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz, sevgiyle kalın..

2 Yorum Yapılmış

Şimdi Sorun, Görkem En Geç Birkaç Saate Yanıtlasın !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.