Görkemli günler ! Bugün Avrupa’ya gitmenin ilk adımı olan Schengen Vizesi’nden bahsedeceğim. Vize konusu yurtdışı seyahatlerinin en stresti bölümü. Bu konuda içinizi rahatlatacak öneriler ve net bilgiler ile Schengen Vizesi almak konusunda sizlere yardımcı olmak istiyorum.

Yazım içerisinde, Schengen vizesi ile ilgili genel bilgilerle beraber vizeyi nasıl alabileceğinizi de bulabilirsiniz 🙂

Schengen İle Gidilen İtalya’dayken

Schengen Vizesi Nedir ?

Öncelikle nedir bu Schengen ? Kısaca Avrupa Birliği’nin sınır birliği anlaşması ve bu bölgeye girmek için verilen ortak vize olarak tanımlanabilir. Birkaç istista dışında Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelere Schengen Vizesi ile giriş yapabiliyorsunuz.

Coğrafi yakınlığımız sebebiyle ilk olarak Avrupa’ya gitmeyi tercih ettiğimizden bu vize hep gündemde 🙂

İsmime Festival Düzenlenirken / Brugge, Belçika

Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerli ?

Schengen’in genel bir vize olduğundan bahsettik. Şimdi de hangi ülkelerde kullanıldığı konusu var !

Size sunduğum haritada 2021 için güncel olarak Schengen Vizesi kullanan ülkeleri görebilirsiniz. Dikkatinizi çekebilecek olan Norveç ve İsviçre, Avrupa Birliği üyesi olmayıp Schengen kullanan ülkeler. Ayrıca Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan, AB Üyesi olmasına rağmen Schengen’e geçiş yapmamış ülkelerden.

Schengen Vizesi İle Gidebileceğiniz Ülkeler 2021

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İşviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Latvia, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, San Marino, Yunanistan, Vatikan

Haritada Schengen Vizesi İle Gidilebilen Ülkeler

Yeşil Pasaportum Var, Schengen Gerekli mi ?

Yeşil renkteki, hususi pasaporta sahipseniz, yazıyı okumanıza gerek yok 🙂 Çünkü resmi pasaport sahipleri, 90 güne kadar yapacakları Avrupa seyahatlerinde Schengen vizesinden muaflar. Fakat yeşil pasaportla Avrupa’ya giderken ek belge gereklilikleri olabiliyor lütfen şu yazımı okumadan geçmeyin.

Yeşil pasaportu olanların, yurtdışına çıkmak isteyenler için yazdığım faydalı yazımı okumasını tavsiye ediyorum 🙂

Floransa Sokaklarındaki Şirin Bir Araba

Schengen Vizesine Nereden Başvurulur ?

Schengen Vizesi maalesef ki bireysel olarak konsolosluklara başvurabileceğiniz bir vize değil. Ülke konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş resmi aracı firmalarla çalışmanız gerekiyor.

Bu konuda karışıklık olmaması açısından sizlere ülkelere göre çalıştıkları firmaları, 2021 için güncel olarak sunmak istiyorum.

Schengen Ülkeleri Anlaşmalı Vize Merkezleri
Almanya Idata
Avusturya Vfs Global
Belçika Vfs Global
Çek Cumhuriyeti Vfs Global
Danimarka Vfs Global
Estonya Orange Vize
Finlandiya Vfs Global
Fransa Vfs Global
Hollanda Vfs Global
İspanya Vfs Global
İsveç Vfsglobal
İsviçre Vfs Global
İtalya Idata
İzlanda Vfs Global
Letonya Vfs Global
Lıhtenştayn TLScontact
Litvanya Vfs Global
Lüksemburg Vfs Global
Macaristan Orange Vize
Malta Vfs Global
Norveç Orange Vize
Polonya Vfs Global
Portekiz Orange Vize
Slovakya *Aracı Firma Yok
Slovenya Orangevize
Yunanistan Vfs Global
Prag’ın Eğlenceli Sokaklarında Gezerken / Çekya

Schengen Vizesi Ücretleri

Schengen Vizesi almak için güncel olarak 80 Euro ödemeniz gerekiyor. Bu ücret 6-12 yaş arasındaki çocuklar için 35 Euro olarak belirlenmiş.

Takip ettiğim güncel siyasi olaylarla beraber yakın zaman sonra Avrupa ile ülkemiz arasında kolaylaşacağı düşünülen Schengen Vizesi’nin ücretleri de daha aşağı inebilir…

*2019’a doğru yaklaşırken Avrupa Parlamentosu’nun görüşmeleri sonucunda Schengen vize ücretinin 80 euro’ya çıkması gündemde. Aynı şekilde Erasmus gibi öğrenci programları ile gidenlerden de ücret alınmayabilir, kural değişirse bu sayfada sizlerle paylaşacağım.

Güncelleme 3 Şubat 2020: Schengen vizesi başvuru ücretleri 80 euro olarak güncellendi. Ayrıca seyahat tarihinden 6 ay önceye kadar da başvuru yapılabiliyor.

Schengen Vizesi Temsili Görünüm

Schengen Vizesi Alma Aşamaları

Başvuru Formunun Doldurulması

Öncelikle gitmek istediğiniz ülkenin hangi aracı vize kurumuyla çalıştığını yukarıdan kontrol edip, o firmanın resmi sitesinden başvuru formu doldurmalısınız.

Randevu Alınması

Başvuru esnasında sizden istenen belgeleri sunduktan sonra, parmak izi ve pasaport gibi belgeleri teslim etmek için konsolosluktan randevu almanız gerekiyor. Randevuyu alırken de aracı vize acentesini kullanmalısınız.

Gerekli Evrakların Toplanması

Bu noktadan sonra yapacağınız tek iş, vize için gerekli evrakları toplarlamak. Aslında bu kısım vize geleceğiniz ile ilgili kilit bir yer. Göstereceğiniz belgelerin türü ve doğruluğu sizin vize sürenize de alıp alamamanıza da etki edecektir.

Bu konunun önemimi bildiğimden sizlere ayrı bir makalede olayı mantığıyla anlatmak istedim, yazı sonunda bir göz atın derim.

Schengen Vizesi İle Gidebileceğiniz Monako’dan

Vize Görüşmesi

Aslında çok da bir görüşme yok ortada. Yalnızca belgelerinizi teslim ediyorsunuz denilebilir. Fakat bazen sizden istenecek ek bilgiler de olabilir. Bu yüzden vize görüşmenize Seyahat planınızı kafanızda oturtup gitmelisiniz.

Schengen Vizeniz ve Pasaportunuzun Teslimi

Umuyorum ki 🙂 vizeniz onaylandıktan sonra, pasaportunuzu görüşmede orada bırakacaksınız. Onlar vizenizi pasaportunuza işleyip bir hafta içinde adresinize gönderiyor.

Koronavirüs Pandemisi’nde Schengen Vizesi

Dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 Koronavirüs pandemisinde Avrupa Birliği Schengen ülkeleri ülkemiz pasaportlarına turistik geziler için sınırlarını kapattı. 2021 için güncel olarak Schengen vizesi başvuruları sadece öğrenci, aile, iş v.b zorunlu sebeplerden yapılabiliyor.

Gördüğünüz üzere vize almak aslında o kadar da komplike bir şey değil 🙂 Doğru planlanmış bir gezi için vize almak çok kolay. Bu yazıyla beraber, Schengen Vizesi için gerekli evraklardan bahsettiğim ve Schengen Vizesi hakkında merak edilen soruların yanıtladığım yazılarımı okumanızı tavsiye ederim, sevgiyle kalın !

Yazının Devamı: Schengen Vizesi İçin Gereken Belgeler Listesi →

50 Yorum Yapılmış

  1. Merhaba Görkem, öncelikle bilgilendirme için teşekkürler. Ben de Mart ayında İtalya’ya Erasmus için gideceğim. Vize başvurusunu şirket aracılığı ile yapmak gerektiğini yazmışsın, resmî sitede şöyle bir yazı var;
    ‘’Başvuru sahibi, arzu ettiği takdirde, Konsolosluğun web sayfasından (www.consizmir.esteri.it) “Prenota on-line” hizmeti vasıtasıyla randevu almak suretiyle, doğrudan Konsolosluğa başvurabilir.’’ Güncel olmayabilir mi acaba? Başvuru ücretinden fazla danışmanlık ücreti var aracısız yapabilsem daha iyi olur. Ayrıca İzmir konsolosluğu vfs global ile çalışıyor sanırım oraya yönlendirdi. Birde kabul mektubumda sadece ay ve yıl tarihleri var başvuruda sorun yaratır mı ? code fiscale dedikleri oturum izni mi? Ben 3-4 yıl önce yine İtalya’ya gitmiştim de senin gibi gittikten sonra oturum iznine başvurmuştum. İtalya’daki Erasmus ofisi code fiscale istedi bu kodu konsolosluktan alabiliyoruz sanırım ama oturum izni ile aynı şey mi hatırlayamadım. Teşekkürler, sevgiler.

    • Merhabalar Sevgili Fulya,

      Code fiscale dediği size verilen kimlik no gibi birşey. Bunu direkt olarak size okul kabul mektubuyla bile verebilir benin öyle olmuştu. Oturma iznine orada başvurmanız gerekiyor. Açıkçası bireysel başvuru olduğunu bilmiyorum o başka bir şart altında olabilir.

  2. Merhaba Sevgili Görkem,
    Sayfanı çok beğeniyorum ve 5 gündür aralıksız tüm yazılarını okuyorum. Bize kaynak olduğun için çok teşekkür ederim ^.^
    İtalya için sorum şu ki, Schengen vizesi almak için aracı olan bu firmalara ödenecek hizmet bedeli ne kadar acaba? İnternetten baktım ve Idata, İtalya için iki farklı ücretlendirme koymuş. Vize ücreti ve Idata koordinasyon ücreti olarak yazıyor. Vize ücretinden bahsetmiştin ”erasmus vizesi nasıl alınır” adlı yazında ve 500 liraya yakın bir ödeme yaptım demiştin. Sanırım hizmet bedeli olan, koordinasyon ücreti denilen kısım. Doğru mu anlamışım? Her ülke ve her firma için o ücretlendirme bölümüne mi bakmalıyım?
    Ayrıca şunu da sormak istiyorum, ek hizmetlendirme haricindeki koordinasyon ücreti 434 TL diyor. Ek hizmet almaya gerek var mı sence? Ne gibi durumlarda alınabilir? Sen almış mıydın?
    Şuraya da linkini koyayım bakmak istersen: https://idata.com.tr/ita/tr/p/uecretlendirme-ita

    Almanya için Idata’nın ücretlendirmesi ise daha farklı. Vize ücreti 75£, koordinasyon ücreti ise 328 TL fakat aşağıdaki tabloda ”ulusal randevu ücreti” bölümü var ve 78 TL. Erasmus yapmak için vize alacağım zaman 75£ ve 328+78 TL olarak mı bir bedel ödeyeceğim? Tablonun altında ”çağrı merkezinden yapılan ulusal randevu bedeli” açıklaması var. Yani online randevu alırsam o bedeli ödememe gerek yok mu?
    Bunun da linki şu: https://idata.com.tr/de/tr/p/uecretlendirme-de
    ”Doğru mu anladım acaba” diye tereddüt ettiğim için sormak istedim hepsini. Umarım anlaşılır olmuştur 🙂

    Bu arada, önceki yazılarından birinde AB’nin öğrenciler için vize ücreti alınmaması kararının olduğundan bahsetmiştin fakat pandemi dolayısıyla daha uygulamaya koyulmamıştı. Sence önümüzdeki 1-2 sene içerisinde uygulamaya konulma ihtimali nedir? Bir an önce uygulanmasını bekliyorum çünkü çok daha pahalıya çıkabiliyor böyle 🙁

    Sorum çok uzun ve ard arda oldu, kusura bakma :/ Şimdiden teşekkür ederim cevapların için. Kendine çok iyi bak!

    • Merhabalar Beren,

      Ülkeden ülkeye değişebiliyor ücret neden bilmiyorum 🙂 idataya sormalısın.

      494 + 434 tl ödemen gerekiyor. Maalesef koordinasyon dediğimiz ödememiz zorunlu olan aracı firma harcı 🙁 idata italya için tek resmi aracı kurum başka seçenek yok

  3. Merhaba Görkem bey. Yazınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ben önümüzdeki yıl için Schengen vizesi almayı düşünüyorum. Sorun şu ki öğrenciyim.Çalışmıyorum.Sadece banka hesabımda yeterli para var.Vize almam imkansız mı? Polonya vizesi düşünüyorum

  4. Merhaba. Öncelikle yazılarınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oluyor bu işleri bilmeyenler için. Bir soru sormak istiyorum. Almanya’da 6 aylık erasmus stajı yapmak istiyorum. Kabul mektubumu aldım. Fakat hukuk okuduğum için stajım gönüllü staj. Bu yüzden vize alırken staj yapacağım şirket bana asgari tutarda ücret ödemesi gerekiyormuş. Yoksa vize red oluyormuş diye bilgiler duydum. Bu konuda bir bilginiz var mı? Gönüllü erasmus stajlarında asgari ücret zorunluluğu var mı? Varsa bunu başka yollardan halledebilir miyim?

    • Merhabalar Sevgili Taha,

      Bahsettiğin ücret konularının vizeyle bi ilgisi yok. Yani o Alman çalışma kanunlarıyla alakalı onu oda bilemem 🙂 Ama vize için teminat göstermen gerekecek 6 ay için. (bu teminatı maaşınla da gösterebilirsin eğer kanıtlı bir bilgi alabilirsen)

      Benim önerim 700×6 yaklaşık 4-5 bin euro teminat göstermelisin vizede…:(

  5. Merhaba sevgili Görkem, birçok aracı kuruluş ve sigorta şirketi en az 30.000 € gibi bir sağlık sigortası poliçesi zorunluluğu olduğunu yazıyor italya için. Mesela 5 günlük bir seyahatte diyelim, internetten hesaplıyorum günlük seyahat sağlık sigortaları yapan bankalar, acenteler var ₺ cinsinden kalınacak gün sayısı kadar alınabiliyor mesela, hani 30.000 € ne anlama geliyor tam olarak ? Kısa süreli 4-5 günlük bir seyahat içinde mi geçerli bu? Yoksa internet aracılığıyla kalınacak gün sayısı kadar alınan ve parası yatırılan poliçe de geçerli olur mu belge olarak? 30.000 € ciddi bir mebla çünkü. Şimdiden teşekkürler

  6. Merhabalar görkem nasılsın umarım iyisindir benim sorum şu olacak yurtdışına gidip çalışmak istiyorum 4 yıldır düzenli çalışıp sigortam düzenli yatıyor 29 yaşındayım schengen vizesi almam için hesabımda minimum ne kadar para olması lazım

  7. merhaba görkem bey almanyaya gitmek istiyorum orada tanıdığım alman var onun yanına turist olarak gitmek istiyorum, daha sonra orada yaşamak yani kalıcı 6 ay 1 yıl gibi çalışmak için biraz beni aydınlatırmısınız teşekkürler şimdiden

  8. almanyaya şuan uçuşlar varmı. şartlar neler . davetiye ile gitmek için ne yapılmalı

    • Merhabalar Melek Hanım,

      Şuan temmuz 2020 itibariyle almanya ya uçuşlar var fakat oturum izni ve vatandaşlığı olanlar dışında giriş yasak ikinci bir açıklamaya kadar.

  9. Merhaba Görkem bey
    Ben 12.sınıf öğrencisiyim Finlandiya da abim yaşıyor bende 27-28 haziranda sınava girdikten sonra onun yanına gitmek istiyorum ilk defa yurt dışına çıkacağım nasıl gidebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler kolay gelsin

    • Merhabalar Sevgili Soner,

      Gidebilirsin tabii ki çok şanslısın bence 🙂

      Fakat şuan koronavirüs sebebiyle uçuşlar yok ve vize başvuruları daha tam olarak başlamadı. Korona sürecinde takipte kal gelişmeleri arkasından bu yazıdaki gibi schengen vizesi alıp gidebilirsin, sınavda başarılar 🙂

  10. Mrba ben ve 1buck yasindaki kizimla almanyaya aile ziyaretine gitmek istyrm esim calsiyor ama uzeriimze tabu veya bir arac ve bankada paramiz yok bu durumda vuze cikmaz diye ayni zamanda bu aile ziyaretine annem ve babamda katilick babam bana ve kizima sponsor olabilrmi olursa vize alabirlmiyiz

      • Tesekkur ederim peki kizim icin gerekli belgeler nelerdir bi bilginiz varmi saglik sigortasi cikarken cikis pulu vize gbi odeme onun icinde yapmam gerekioyu bazi yerlerde gerkli olmadigi yaziyo ve esim calistigi icin bizimle gelmiycek ama kizim icin bi izin belgesi gbi bisy noterden cikarmamiz gerekiyomu

  11. Merhabalar kolay gelsın ben Fransa’ya gıtmek ve orda çalışmak ıstıyorum. Bize vize almak ıcın bazı kısıler para ıstıyor 4 Bın 5 bın Euro. Onlar ne gbı farklı bıseyler yapıpda alıyor bu vızeyı ben kendım nasıl başvurabilirim ve ne. Yapmam gerekiyor. Orda evlenip vatandaşlık almak istiyorum ama. Bu evlılık be kadar surmelı vatandaşlık almak için.

    • Merhabalar Bayram Bey,

      Açıkçası turistik vize dışında bir bilgim yok. Söylediğiniz şeyin net bir yol yordamı yok oturma izni vatandaşlık v.s bir sonuçtur.

  12. Mrba gorkem bey evlilik ile avrupaya gidilirmi ve gidilirse nasil olur size zahmet

    • Merhaba kızım Pavia üniversitesine yüksek lisans için kabul aldı ama yüksek meblağlı uzun süreli hesap olan garantör istiyormuş bu olmadan vize alma şansımız varmı onu öğrenmek istedim.

      • Merhabalar Fatma Hanım,

        Öncelikle şuan size İtalya Brescia’dan yazıyorum Pavia komşumuz ve çok güzel bir şehir. İtalya öğrenci vizesi verirken bir maddi mebla istiyor. Bunu da hemen hemen aylık 1000 euro üzerinden hesaplayabilirsiniz. Yani ilk planda 1 senesi için neredeyse 80-90 bin liralık bir nakit teminat göstermeniz gerekecektir.

        Fakat bu durum okulun verdiği kabul, okuduğu bölüm, sizin maaşınız v.s gibi şeylerle değişiklik gösterebilir.

  13. Merhabalar,
    İtalya için bir haftalık tur satın aldım. Şimdi schengen vize randevum için belge toplama aşamasındayım. Çalışmıyorum, sponsor olarak babamı göstereceğim fakat babam hem emekli hem de aynı zamanda kendi şirketinde müdür olarak çalışmaya devam etmekte? Nasıl bir yol izelemeliyim emekli olarak göstermem yeterli midir sizce?

    • Merhabalar Merve Hanım,

      Siz bilirsiniz açıkçası ikisini de gösterebilirsiniz. Olabilecek en iyi maddi koşulları sunmanız avantajınıza olacaktır.

  14. Merhaba Görkem karı-koca kamuda çalışan gençbir çft olarak tursuz İtalya gezisi yapmak istiyoruz çok uygun rakamlar için yapılması gerekenler ile ilgili yazın demişsin. Sence nasıl bir planımız olmalı

  15. Selamın aleyküm benim daha önceden 2 kere shengen almışlığım var şimdi 3.kez gidicem fakat 1 yıldır sigortasız bir işte çalıştım sigortasız olmam vize almamı engellermi bankada baya Bi miktar para göstericez cevaplarsanız sevinirim

  16. Merhabalar Görkem bey, yaz tatilinde yunanistana gitmeyi düşünüyorum.Vize işlemlerim tahmini ne kadar sürer

    • Merhabalar Uğur Bey,

      Schengen başvuruları randevu aldığınız tarih itibariyle genelde 7-14 gün arasında sonuçlanır, en iyisi 1-2 ay kala başvuru yapmaktır.

  17. Merhabalar görkem bey.
    Ben üniversite öğrencisiyim ve 2 kuzenimle fransaya gitmek istiyorum. Sponsor olarak kuzenim teyzesini bende amcamı göstermek istiyorum bazı özel nedenlerden dolayı. sizce gösterebilir miyim?

    • Merhabalar Sevgili Elif,

      Evet gösterilebilir ama bunu iyi bir gerekçeye dayandırman gerek. Çünkü birinci derece yakınlar dışındaki sponsorluk talepleri olumsuz karşılanabilir.

  18. MERHABALAR GÖRKEM BEY.DEVLET KURUMUNDA HEMŞİRE OLARAK GÖREV YAPMAKTAYIM..BEN 28 MARTTA BAŞVURUMU YAPTIM.AMA EVRAKLARIMIN ARASINDA BANKA HESAP DÖKÜMANLARIMI ISLAK İMZALI VE KAŞELİ OLARAK GÖNDERDİM. FAKAT BANKA İMZA SİRKÜLERİNİ KOYMAYI UNUTTUM. BU VİZE ALMAMDA SORUN YAŞATIR MI. DEVLET KURUMUNDA HEMŞİRE OLARAK GÖREV YAPMAKTAYIM.

    • Merhabalar Burak Bey,

      Açıkçası kaşe sirkü vs çok detay konular, önemli olan resmi bir geçerliliği olup olmadığı. Eğer bu özelliğe sahip bir belge ise iş görür, ıslak imza varsa zaten büyük ihtimalle öyledir.

  19. Merhaba görkem bey

    Almanya için schengen başvurusunda bulunmayi planlıyorum çalışanın , iş yerim kurumsal bir firma gerekli bütün evrakları verecek ( izin belgesi , sigorta giriş dökümü vs) vizeyi alma şansım sizce nedir 2 hafta tatil amaçlı dusunuyorum ilk olcak ?

    • Merhabalar Selami Bey,

      Açıkçası hakkınızda birşey bilmediğim için yorum yapmam zor. Eğer yeterlilikleri sağlayabiliyorsanız alırsınız. İki hafta uzun bir süre özellikle maddiyat konusu önemli, en azından 5-6 bin euro teminat gösterebilmelisiniz.

  20. Merhaba Görkem Bey,
    Ben ilk defa Schengen vizesi alacağım.
    Seyahat planımı önce 1 hafta Prag ordan da 1 hafta Sicilya olarak kafamda tasarladım. Paylaştığınız tabloda başvuru için Çek Cumhuriyeti’ne Vfs Global, İtalya’ya ise Idata firması bakıyor görünüyor. Ben ilk önce Prag’a gideceğimden Vfs Global firmasından 2 ülke için de alabiliyor muyum?
    İkinci sorum da vize süresi hakkında, 2 haftalık talebimin geri çevrilme riski olabilir mi?
    Teşekkürler..

    • Merhabalar Deniz Hanım,

      Zaten iki ülkede Schengen bölgesi içerisinde. Eğer ilk olarak Çek Cumhuriyeti’ne gidecekseniz oradan vize başvurusu yapmanız gerekiyor, sonra zaten diledeğinizce diğer AB ülkelerine geçebilirsiniz.

      Eğer vize alacaksanız zaten alırsınız 🙂 İki hafta uzun bir süre maddi yeterliliğe dikkat edin yeterlidir, iyi şanslar.

  21. Merhaba ben yazın Bulgaristan a Erasmus a gideceğim gitmişken de diğer ülkeleri de ziyaret etmek istiyorum.Bulgaristan için ayrı vize ve diğer ülkeleri gezmek için ayrı vize almam gerekiyormuş araştırdığım kadarıyla.Şimdi ben Bulgaristan için vize alırken aynı zamanda Schengen vizesi de almak istiyorum avrupadaki çoğu ülkeyi görebilmek için.Schengen vizesi için illaki belirli bir ülke için mi alıp ona göre mi plan yapmam gerekiyor?aldığım Schengen vizesi ile diğer avrupa ülkelerine giriş-çıkış sağlayabiliyor muyujm?İlk defa yurt dışına çıkacağım çok fazla bilgim yok bilgilendirseniz ve tavsiyede bulunabilirseniz çok memnun olurum.

    • Merhabalar Şule Hanım,

      Şanssız olmuş sizin için 🙂 Erasmus kapsamında sanırım sadece birkaç ülkede bu problem var. Evet diğer Avrupa ülkeleri için Schengen vizesi almanız gerekiyor.

      Schengen için ilk giriş yapacağınız ülkeye başvuruda bulunmalısınız, ardından Schengen bölgesi içindeki geçişlerinizi serbestçe yapabilirsiniz.

  22. Mrblar görkem bey arkadasım ve ben en buyuk hayalimiz norvec e gitmek ve hatta yerlesmek ve dedıgım gıbı hayal den oteye gidemiyor schengen vizesini ne sekilde uzatabılırız

Şimdi Sorun, Görkem En Geç Birkaç Saate Yanıtlasın !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.