Görkemli günler! Bugün “Bursa’ya gitmek” konusundan bahsedeceğim ya da üşenip arattığımız şekliyle “bursa nasıl gidilir” ? Böyle aratınca karşımıza hep standart wikipedik tarzda siteler çıkıyor.

Fakat şimdi sizlere bireysel tecrübelerimle Bursa’ya nasıl gidileceğini keyifli seçenekler ile anlatacağım, benimle gelin!

Bursa’ya Nasıl Giderim?

Öncelikle neredesin? Bursa’ya gitmek için birçok seçenek var ve en mantıklı yol bulunduğun yere göre değişebilir!

Eğer İstanbul’da yaşıyorsan sana ilk önerim İdo ve Budo’nun deniz otobüsleri olacak. Seni 1-2 saat içerisinde Mudanya’ya götüren bu feribotlar ve bağlantı otobüsleriyle Bursa’ya ulaşabilirsin.

Fakat İzmir, Antalya, Ankara belki de Gaziantep…

Ülkemizin öteki şehirlerindeysen daha çok otobüs seçeneğine yoğunlaşmalısın. Halihazırda bir araban varsa yeni yapılan otoyol ve Osmangazi köprüsünü kullanarak da Bursa’ya rahatça ulaşım mümkün.

Şimdi bahsettiğim bu seçeneklerden birini seç ya da hepsini gel bir incele şimdi detaylara giriyoruz 🙂

Otobüs’e Bindim Bursa’ya Gidiyorum 🙂

Otobüsle Bursa’ya Gitmek

Bursa ülkemizin en önemli karayolu duraklarından biri. Özellikle İstanbul’dan batı ve güney hattına giden neredeyse tüm otobüsler Bursa’ya uğruyor. Yani bu da demektir ki Bursa’ya neredeyse heryerden direkt bir otobüsle gidebilirsiniz.

Mesela ben Bandırmalıyım 🙂 Bilenler bilir neredeyse yarım saatte bir Bursa’ya otobüs var ulaşım oldukça rahat.

Bursa benim gördüğüm en büyük otobüs terminallerinden birine sahip. Ülkemizin her neresindeyseniz sadece terminale gidip “Bursa otobüsü nerede?” diyin ve bir bilet alın.

Eğer bulunduğunuz yerden direkt bir Bursa otobüsü yoksa, hemen Ankara’ya gidin ve oradan aktarma yapın derim.

Özel Araçla Bursa’ya Nasıl Gidilir?

Özellikle Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla beraber Bursa’ya özel araçla ulaşım da oldukça kolay bir hal aldı. İstanbul’dan yalnızca 1.5 saatte Bursa’ya ulaşabiliyorsunuz, neredeyse şehir içi gidiyor gibi!

Ülkemizin tüm illerinden de Bursa’ya bölünmüş gidiş-geliş karayolları bulunuyor. Rota konusunda Google Maps’ten yararlanabilirsiniz. Eğer spesifik bir nokta için soruyorsanız yorum bölümüne yazarsanız anında yanıtlıyorum.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali / Bursa’ya Giderken

İDO – BUDO Feribotları İle Denizden Bursa’ya Gidiş

Ülkemizde maalesef denizyolu pek kullanılamıyor. Fakat Bursa’ya yıllardan beri İdo ve son yıllarda Budo seferler düzenliyor. Özellikle kendi aracı olmayan İstanbullular için Bursa’ya ve Mudanya’ya gidişte deniz otobüsleri bence en iyi alternatif. Bu seferler dönemine göre Eminönü, Yenikapı ve Kabataş’tan yapılıyor.

İdo ve Budo feribot biletlerini eğer erken alırsanız daha ucuza da alabiliyorsunuz. Yani erken planlanan Bursa yolculuklarınızda en ucuz seçenek de olabilir.

Bursa’ya Uçakla Gitmek

Çoğu ilimize artık uçakla gitmek en mantıklı seçenek oldu. Fakat Bursa da durumlar biraz karışık. Çünkü Bursa-Yenişehir Havalimanı, Sabiha Gökçen’in biraz gölgesinde kalmış durumda.

Ancak güzel haber İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Bursa’ya giderken de kullanabilecek olmanız. Eğer Karadeniz veya doğu illerimizden Bursa’ya gidecekseniz direkt olarak Sabiha Gökçen’e bilet alıp oradan da Bursa’ya geçmeniz en mantıklı yol olacak.

Bursa’ya Giden İDO Deniz Otobüsleri’nde Seyahat Ederken

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bursa’ya Nasıl Gidilir?

Bahsettiğim gibi Sabiha Gökçen Bursa’nın da havalimanı sayılır. Çünkü Sabiha Gökçen’den Burulaş’ın direkt olarak otobüs seferleri var.

Bu belediye otobüsleri Bursa Otobüs Terminali’nden kalkıyor ve sizi 1 saatte Sabiha Gökçen Havalimanı terminaline götürüyor. Ben de birçok kez kullandığım için size direkt olarak önerebilirim. Hatta şöyle diyim ki Sabiha Gökçen’den Bursa’ya gitmek neredeyse Kadıköy’e gitmekle aynı süreyi alıyor 🙂 Çünk bu otobüsler Osmangazi Köprüsü’nü kullanıyor ve durmadan Bursa’ya ulaşıyor.

Burulaş’ın Sabiha Gökçen-Bursa otobüs seferleri hakkında bilgi ve bilet almak için buraya tıklayın.

Hızlı Tren İle Bursa’ya Gitmek

Günümüzde maalesef ki Bursa’ya YHT trenleri uğramıyor. Fakat hali hazırda projelendirilmiş bir Bandırma-Bursa-Bilecik hızlı tren projesi var. İlerleyen yıllarda bu hat ile kolayca Bursa’ya ulaşılabilir.

Bunun dışında var olan YHT hatları ile Bursa’ya en kolay ulaşım İzmit YHT’te inerek otobüs terminalinden 2-3 saat gibi bir sürede Bursa’ya ulaşmak olacaktır.

Bursa’ya Gidecek Kalmasın!!

İstanbul’dan Bursa’ya Nasıl Gidilir?

Aslında yukarıda bahsettim ama İstanbul’dan Bursa’ya gidecekler için kısa bir özet de geçmeliyim;

Eğer trafik saati değilse özel araçla kolayca Bursa’ya gidilebilir. TEM ya da D100 otoyolunu takip edip Osmangazi  Köprüsü’ne sapmak yeterli. Bunun dışında araçsız ulaşımda İDO ve BUDO deniz otobüsleri oldukça mantıklı. Ayrıca İstanbul otogarlarından direkt olarak da Bursa’ya ulaşabilirsiniz.

Bursa’ya En Ucuz Nasıl Gidilir?

“Görkem seçenek çok da Bursa’ya en ucuz ulaşım nasıl olur?”

Bu şartlara göre değişse de genelde son dakika acil gezilerde en ucuzu otobüs oluyor. Fakat doğu illerinden gelecekler Sabiha Gökçen üzerinden gelirse hem zaman hem de para kazanabilirler.

Bursa’ya özel araçla gitmek maalesef biraz tuzlu. Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul karayolu otoyolları özel işletmede olduğu için Bursa’ya toplu taşıma ile ulaşmak en uygun seçenek gibi duruyor. Bursa’da gezeceğiniz çok fazla yer varsa Bursa’da araç kiralamak da iyi bir seçenek olabilir.

Yazımı burada bitiriyorum. Bursa’ya ulaşım hakkındaki her türlü özel, genel sorularınız yazı altındaki yorum bölümünden bekliyorum 🙂 Hepsini ayrıntılı şekilde anında yanıtlıyorum, hepinize sevgiler!

Bu Yazıları da Okumalısınız

2 Yorum Yapılmış

  1. İstanbul dan Görükle’ye gidip geleceğim sürekli. Uludağ üniversitesi için. Aracım da var ama hangisi daha ekonomik olur? feribot mu araç mı? Sıkça gidip geleceğim için ayrıca yolcu bulma olanağım da var.

    • Merhabalar Murat Bey,

      Araba en hızlısı olur ama köprü fiyatı bence ev tutmaktan pahalıya gelir 🙂 İstanbul’un neresinde olduğun önemli ama günübirlik gidip gelmek feribotla 4-5 saatini alacaktır en azından

Şimdi Sorun, Görkem En Geç Birkaç Saate Yanıtlasın !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.