Amerika Vizesi Almanızı Neler Kolaylaştırır ?

Amerika Vizesi / Seyahat İpuçları

Amerika Vizesi Almanızı Neler Kolaylaştırır ?


Amerika’ya gitmeden önce hepimizin Amerika vizesi alması gerekiyor. Vize almak başlı başına bir olay ! Vize başvurusundan, görüşmesine kadar her aşamada bir yazı yazdım sizler için. Bugün Amerika vizesine başvururken ya da vize reddi aldıktan sonra yeniden başvururken elinizi kuvvetlendirecek şeylerden bahsedeceğim.

Burada listeleyeceğim argümanları kullanarak, Amerika vizesini kolayca almak için neler yapabileceğimizi de görmüş olacaksınız, sıralamaya başlıyorum !

Brooklyn Köprüsü’nde Yürürken, New York / Doğu Amerika Gezim

İyi Bir Diploma

Bu 21. yüzyılda her yerde gerekli ! Çünkü ülkeler belirli konularda uzmanlaşmış insanları görmek istiyor. Öyle ben biliyorum demek yok, geçerli bir diplomanız olacak.

Amerika’ya vize başvurusu yaparken eğer iyi bir üniversite ya da iyi bir bölüm bitirmişseniz emin olun vizeyi alma şansınız çok daha yüksek, bu paranın satın alamadığı birşey.

Dünyaca ünlü MIT Üniversitesi’nde / Boston, Massachusetts

Öğrenci Olmak

İlla bu diplomayı almak gerekmez, belki de bu sonuca doğru gidiyorsunuz. Başarılı öğrenciler daima Amerika’nın ilgisini çekecektir, onlar potansiyel gördükleri insanları ülkelerinde isterler.

Eğer başarılı bir transkriptiniz varsa Amerika vizesi almanız hiç zor değil.

One World Trade Center Binası’nı Fotoğraflarken / New York, Doğu Amerika Gezim

Bol Sıfırlı Bir Banka Hesabı

Kapitalist dünyada yaşadığıımızı unutmayalım, her ne kadar birçok faktör olsa da para bazen her kapıyı açıyor. Çoğu ülke bol sıfırlı hesaplara vatandaşlık bile veriyor.

Amerika vizesi alırken de maddi yeterlilik bir yana fazlasını gösterebilmek vize almak için iyi bir şans, çünkü onların ülkesine yatırım yapma gibi bir ihtimaliniz doğmuş oluyor.

Amerika Seyahatim Öncesi Maddi Hazırlıkları Yaptığım Sıralar

Devamlı Bir İşte Çalışmak

İsterseniz asgari ücretli olun ! Eğer uzun yıllar çalıştığınız bir kurum ya da iş geçmişiniz varsa vize almanız, kariyerinizin ölçüsünde kolaylaşacak.

Amerika turistik seyahatlerde yalnızca kendini idare edebildiğine emin bireyler istiyor. Devamlı bir kariyer Amerika vizesi yolunda iyi bir argüman…

Alcatraz Adası’na Giderken, San Francisco, Kaliforniya / Arkada Amerikan Bayrağı

Daha Önce Yurtdışına Çıkmış Olmak

Seyahat tecrübesi denen birşey de var… Sonuçta bambaşka bir kıtaya gidiyorsunuz, orada kendinizi idare edebildiğinize emin olmak isteyecekler, bu sadece para değil !

DS-160 başvuru formunda da bu konu ayrıntılı olarak soruluyor, ne kadar fazla ülke o kadar fazla şans.

Daha Önce Vize Almak

Tabii bu seyahat tecrübesini vize almanız gereken ülkelerde de elde etmiş olabilirsiniz. Örneğin İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkelerin vizelerini almış olmak onlar için iyi bir referans.

Daha önce vize almış kişilerin Amerika vizesi alma şansı çok daha yüksek, buna Schengen de dahil.

Daha Önce Gittiğim Norveç’ten / Opera Binası Üzerinden Oslo Şehir Silüeti 

Yeşil Pasaport Sahibi Olmak

Hususi pasaporta sahip olmak da önemli bir avantaj. Sonuçta yukarıdaki birkaç kriteri direkt olarak sağlamış oluyorsunuz. Eğer hak sahibi iseniz, devamlı bir iş ve devletin güvendiği bir insan…

Amerika vizesinde yeşil pasaportun direkt olarak bir artısı yok, fakat karar verme aşamasında daima iyi bir izlenimi olacaktır. Bu konuda yeşil pasaportla Amerika vizesi almak başlıklı yazımı incelemenizi öneririm.

Size Amerika Vizesinde Avantaj Sağlayabilecek Yeşil Pasaport ve Ellerim 🙂

Uluslararası Yarışmalarda Boy Göstermek

Amerika gibi ülkeler, sizin kişisel başarılarınızla da ilgilenir. Mesela milli bir sporcuysanız, başarılı bir akademisyenseniz ya da benzeri şekilde öne çıkan biri iseniz diğer şartlar tam sağlanamasa da sizin için insiyatif kullanabilirler.

Bu yarışmaları her açıdan düşünebilirsiniz, belki de Google’a bir kodlama hatası bildiriminde bulunmak ve bundan dolayı teşekkür almak bile geçerli ! Eğer böyle başarılarınız varsa daima vize başvurusunda bunu belirtin, emin olun Amerika size çok daha cömert olacak.

Las Vegas Bulvarı’ndan, Nevada, Birleşik Devletler

Amerika vizenizi alırken elinizi güçlendirecek detayları böylece bitirdim. Bu bahsettiklerimin Amerika vizesi almak için bir şart olmadığını yalnızca olursa avantaj sağlayacağını hatırlatmalıyım.

Amerika vizesinde gerekli belgeleri mantığıyla anlattığım yazımı da okumanızı öneririmAmerika vize görüşmesi ve vize reddi konularındaki yazılarım da buradadır. Sorularınızı yorum bölümünden bekliyorum, keyifli günler !

Yazının Devamı: Amerika Vizesi Nasıl Alınır ?

İlginizi Çekebilecek Yazılar

 İnstagram'da Serüvenime Ortak Olun !

29 Yorum Bırakılmış

  1. Ömer Şakar says:

    Iyi akşamlar hocam
    Beden eğitimi öğretmeniyim atamadım halen
    ABD iki haftalık bir gezi yapmak istiyorm
    Banka hesaplarınmda 35bin tl var basvuru yaparsam kabul vize alma ihtimalim nasil olur

    • Merhabalar Ömer Bey,

      Ben size kesin birşey diyemem çünkü burada bilmem gereken onlarca bilgi olur karar vermek için. Fakat devamlı bir işte çalışmıyor oluşunuz şansınızı düşürüyor.

      Ben başvurmanızı pek önermem eğer tersi güçlü argümanlar yoksa.

  2. Melis Şengül says:

    Merhaba Görkem Bey, yazılarınız için teşekkürler öncelikle. Ben Ağustos ayında başvuru yaptın ve ret aldım. 5 yıldır kamuda çalışıyorum, gelirim iyi ve yüklü miktarda bir hesap gösterdim. Oraya Amerikalı bir arkadaşıma ziyarete gideceğimi söyledim davetiye sordular yoktu. Tek eksik bu olabilir mi acaba?

    • Merhabalar Melis Hanım,

      Bence bu bir eksik değil fazla olmuş 🙂 Hep söylediğim gibi, vize başvurularında kefil olamayacağınız birisini ziyaret edeceğinizi söylememelisiniz. Bence direkt turistik amaçla başvursanız vizeyi alırdınız.

      Bundan sonra önerim kendinizin planladığı bir seyahat için turistik bir vize almanız olur.

  3. Murat yilmaz says:

    Merhabalar görkem bey . Ben hem touristik hemde arkadaşım i ziyaret edeceğim.davetiye alıp göstersem vize şansım artar mi.simdisen twsekkurler

    • Merhabalar Murat Bey,

      Bu yazıda dikkat ederseniz hep kişisel özelliklerden bahsettim. Yani vize alırken asıl önemli olan sizin özellikleriniz. Fakat davetiyenin de olumlu olumsuz bir etkisi olabilir. Bu durum daveti veren kişinin özelliklerine bağlı.

      Eğer davet alacağınız kişiye kefil değilseniz ben onu katmanızı önermem.

  4. Mehmet Yanık says:

    Merhabalar. Uzun süre Work and Travel düşünen biri olarak karşıma farklı bir yol açıldı. Doların yükselmesi ile Work and Travel yapmanın çok mantıklı olmadığını düşünürken, babamla konuştuğumda New Jersey’de ikamet eden bir akrabasının olduğunu söyledi. Yanlış hatırlamıyorsam yeşil kartı var ve 20 seneden daha uzun sene orada yaşıyor. Ondan gelen davetiye bize artı sağlar mı davetiyeler red sebebi de oluyormuş ama ben öğrenciyim. İstanbul Üniversitesi Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyorum ve ingilizce pratiği yaparken gezmek istediğimi söyleyeceğim. Cebimde de 4-5bin dolara yakın para olacak. Vizeyi alabilirsem 3 ay çalışmak bile istiyorum Work and Travel gibi. Sence bunlar imkansız mı özellikle sezonluk iş mevzusu. Bu arada yeşil pasaportum var. Akrabamın yanına gidip orada 1 ay kadar kalıp New Yorku gezmek istediğimi söyleyeceğim. Ki yalan da olmamış olacak New York planım var rezervasyon vs yapabilirim. Yeterki dil pratiği yapacak bir iş bulabilme imkanım olsun Akrabamın evinde kalırken

    • Merhabalar Mehmet Bey,

      Bence turistik Amerika vizesi alacak özelliklere sahipsiniz. Tanıdık, çalışma, dil okulu gibi değişken ziyaret sebepleri ile kafalarını karıştırmayın. Bunu sonu red olur 🙂

      Ya da bir tanesini belirleyip onun üzerinden ilerleyin. Şunu da unutmayın ki yeşil kartı olan birinden davetiye almanın çok bir olumlu etkisi olmaz.

  5. Ertuğrul Ak says:

    Merhaba,
    ben amerikada daha önce work and travel yaptım ve bir sorun olmadan da geri döndüm. Ayrıca önümüzdeki dönem (2. sınıfın 2.dönemi) erasmus yapacağım. Notlarım da 3.0 üzerinde. Amerikaya turist vizesi almak istiyorum arkadaşlarım da var sizce davet mektubu istesem mi yoksa direk tatil için gidiyorum desem olur mu? Ayeıca Verdikleri vize süresinden ne kadar sonra geri dönme şansım var bunu da belirtirseniz sevinirim. 10 yıllık vize alma şansım nedir bunu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.

    • Merhabalar Ertuğrul Bey,

      Work And Travel sonrası turistik vize almak pek kolay değil. Bunun sebebi aynen senin söylediğin gibi tanıdıklarının olabilecek olması 🙂

      Bence davet mektubu gibi birşeyi hiç karıştırma, amacın zaten turistik o şekilde başvur. Vize alma şansı tüüm bu yazılardaki kriterlerine bağlı. Yeterlilikleri sağlıyorsan alabilirsin. Amerika B1/B2 vizeleri genelde en fazla 180 gün kalma izni veriyor tek bir seyahatte.

  6. Uğur Işık says:

    Merhaba Görkem Bey Ben Uğur Işık Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.ABD gitme niyetim var.Fakat ben h2b vizesi için biraz araştırma yaptım.Daha doğrusu kendime uygun olarak onu düşündüm.Belkide yeterli bilgiye sahip olmadığım için yanlış düşünüyorum.Yaşım 29 meslek yüksek okuluna 2010 yılında başladım annenim rahatsızlığı maddi imkanlar yüzünden ayrıldım.2011 Mayıs ayında askere gittim geldim.İş hayatında başladım.Bu yıl içinde Öğrenci affı ile Üniversite geri döndüm 2 sınıf öğrencisiyim en son işim Eylül gibi başladım ve Temmuz sözleşmem sona erdi.Şu anda çalışmıyorum.Üniversite sınavı girip yineden lisans için başvuru yapabilirim.Puan iyi sayılır.Özetle Görkem Kardeşim ben hayatımın geri kalanını ABD geçirmek istiyorum.Başını şişirdim biraz yardımlarının için çok teşekkür ederim

  7. Hünkar Karaoglu says:

    Merhaba Görkem. Ben lise ögrencisiyim ve bu sene lisem bitiyor. Ama liseyi Açık Ögretimden okuyorum . Üniversite sınavına dil bölümünden girmeyi planlıyorum ve yaz döneminde Amerika’da 3 aylık bir dil egitimi almayı düşünüyorum. Dil okulu için yeterli maddi imkanlara sahibim fakat liseyi açık ögretimden bitirecegim için ve bu yaz girecegim sınavda tercih yapmayıp vizeye başvuru yapacagım için vize konusunda endişeliyim. Liseyi açık ögretimden okumuş olmam vizede sıkıntı olurmu,olumsuzluk yaratırmı ve sence gitme şansım nedir ? Masraflarımın ve emegimin boşa gitmesinde endişeliyim ;'(

    • Merhabalar Sevgili Hünkar,

      Liseyi nerede okuduğundan çok yazın resmi olarak öğrenci olmayacak olman sıkıntılı. Bence önce bi lisans programına yerleşmeli ve sonra başvuru yapmalısın. Yoksa maddi yeterlilikler çoook iyi değilse vize alman zor gözüküyor.

  8. Ümit çelik says:

    Selam Görkem
    Ben iş adamıyım.Gıda üzerine üretim yapmaktayım. Yurt dışına çıkıyorum ve halihazırda schengen vizem bulunmakta.İşimi geliştirmek için Amerika ya cıkmak istiyorum.Tavsiyen nedir?
    Saygılar

    • Merhabalar Ümit Bey,

      Tam olarak ne sorduğunuzu ben anlamadım Amerika vizesi almak konusundaki tavsiyemi soruyorsanız eğer;

      Standart prosedürlerden farklı bir durumunuz yok. Sadece işiniz üretiminiz ve orada bulunma amacınızı iyi şekilde açıklasanız yeterlidir.

  9. umut can says:

    Merhaba;

    Amerikada şirket kuruyoruz. Turkish Trade Center ( Tübitak ) destekli bir AR-GE çalışmamız var Hem Tr de hem ABD de şirketlerimiz hazırlanıyor. 24 yaşındayım. Türkiye içerisinde büyük bir yazılım firması ile A.Ş düzeyinde ikinci bir şirket ortaklığımız var. Ancak bunların hepsi maddi yönden bizi zorlayan durumlar ve kosgeb desteği alacağımız için rahatız. Sorum şu; ABD’ye L1 vizesi alacağız. Banka dökümü, içerideki para bunlara bakılır mı yoksa zaten Türk Ticaret Merkezi, tübitak destekli gideceğimiz, amacımızın şirket kurmak AR-GE çalışması yapmak olması vize almamızı kolaylaştırır mı?

    Teşekkürler

    • Merhabalar Umut Bey,

      Bu yazıda tam da bahsettiğim şey zaten 🙂 Tabii ki kolaylaştırır, bu demek değil ki başka hiçbirşeye bakılmaz ama zaten büyük ihtimalle en azından yeterliliği karşılayacak kadar maddi gücünüz vardır.

      Eğer Tübitak desteği alabilmişseniz zaten belli bir plan program dahilindedir çalışmanız ve Amerika böyle şeyleri çok sever 🙂 Sorun çıkacağını sanmam, başarılar !

  10. Meliha özkan says:

    Merhaba Bulgaristan pasaportum var onunla rabdvu aldım fakat Türk kimligimdeki adım ile Bulgaristan pasaportundaki adım farklı bir sorun teşkil eder mi acaba. 25 yıllık ögretmenim çalışıyorum 7 günlügüne turist olarak gitmek istiyorum yeşil pasaportum da var ama Bulgaristan pasaportu ile randevu aldım .Teşekkür ederim

    • Merhabalar Meliha Hanım,

      Hangi pasaport ile başvuru yapmışsanız o esastır sonuçta bi sorun olmaz. Bulgar pasaportu ile farklı bir prosedür işler, ama bu bize göre daha kolay olur, iyi yapmışsınız

  11. Cihat başdağ says:

    Merhaba. Geçen hafta amerika vize randevusu nda red aldık. Eşim ve 3 çocuk toplam 5 kisi Disneyland gezisi yapacağımızı söyledik ikimizde 10 yillik memuruz.yeşil pasaportumuzu sorunca seneye yesil pasaportumuzu alacagimizi ifade ettik. Yurtdışı tecrübesini sordu. Olmadığını da söyledik SGK hizmet dökümüne baktı. Bankada yüklü miktar para olmasina ragmen banka extremıze bakmadı. Sonra uygun değilsiniz dedi. Verdiği kağıtta Türkiye bağımizin güçlü olmadığı yazıyordu.
    Şimdi bir daha başvurmak istiyorum
    Bu sefer sadece 14 yasindaki oglum ve ben kendim için basvurmayi planlıyorum
    Yani durumumdaki degisiklik olarak buraya eşim ve diger çocukları bırakacağım . Böylece buraya bağımin daha güçlü olacağını dusunmelerini saglayabilecegimi saniyorum.
    Doğru mu dusunuyorum. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.

    • Merhabalar Cihat Bey,

      Ben bu şekilde bir başvuruyu önermem, daha birkaç gün önce disneyland a gideceğim derken bugün sadece bir çocuğunuzla gitmeyi düşünmeniz bence biraz şüpheli kalacaktır.

      Göçmen potansiyelinizi düşürecek öğelere çalışmanız gerekiyor, bir değişiklik olmazsa sonuç da değişmez. Belki seyahat planınızda da sorun olabilir.

  12. BERİL GENCAY says:

    merhabalar, değerli görüşlerinizi bizimle paylaştığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.
    Eşim ile beraber balayı için 10 günlük turizm amaçlı Amerika’ya başvurduk. 25 yaşındayız 6 aylık evliyiz. Ben 2 yıllık devlet memuruyum 4bin civarı gelirim var. Eşim 6 ay önce işten kendi isteği ile ayrıldı kendi geliştirdiği bir proje üzerine çalışıyor. Eşim ingilizce Özel ders vererek 2bine yakın para kazanıyor ama elden ödeme aldığı için hesabına giren para olmuyor. Hesabımda bir miktar döviz var ve hesapta olmayan bir miktar yatırım. Bu durumlar ışığında; eşimin hesabında para giriş çıkışı olmaması ve yatırımların TL/DÖVİZ olarak hesapta bulunmaması sıkıntı teşkil eder mi vize için? Öneri ve tavsiyeleriniz olur mu biizm için ? Teşekkür ediyorum şimdiden

    • Merhabalar Beril Hanım,

      Öncelikle paranın hangi şekilde bulunduğu çok önemli değil, eğer gezinizin maddiyatını rahatça karşılayabilecek düzeydeyse sorun olmaz.

      Eşinizin çalışmaması olumsuz sayılabilir ama sizin devlet memuru olmanız bence durumu toparlayacaktır. Seyahat planınıza dikkat edin bir engel gözükmüyor.

      • Beril Gencay says:

        Sağolsun değerli fikirleriniz için. Bir kaç soru daha sormak istiyorum affınıza sığınarak.
        Hesaba mülakat öncesi para girişi olmalı mı sizce maddi kaynağı belirtmek açısından? Hesapta yüklü miktar olmaması red ihtimalini arttırır değil mi?
        Bir de uçak ve otel rezervasyonu mülakat öncesi yaptırmamız önemli midir ? Teşekkür ediyorum .

  13. Mehtap Aşkın says:

    Görkem bey merhaba… 41 yaşındayım, evliyim iki kızım var, sigortalı bir işte 6 yıldır çalışıyorum. KANADA ya dil eğitimine gitmek istedim fakat iki kez red aldım, (29.03.2019 red aldım)bu arada yunanistan schengen vizem var, aralık ayında eşimle seyahat ettik.Kanada vizesini alamamam beni çok çok üzdü ve Kanada da yaşayan lisanslı bir danışmanla görüştüm ve bana kanada vizesi albilmemiz için önce ABD turist vizesi almam gerektiğini söyledi, ama gitmene gerek yok pasaportta ABD vizesi olsun yeter dedi, elimizi güçlendirmiş oluruz ve vize almamız kolaylaşır dedi.. benim sorum aslında şu !!!! 1-) kanada vizem red oldu ABD bunu sorun edermi?? Ve bana neden red olduğunu sorarmı ?? Sorarsa ne demeliyim??? Vize alma şansım azalırmı??? 2-) ben ve eşim turist vizesine başvuracağız kızlarım bırada kalacak, bu şekilde başvurmak daha mantıklı geldi en azından kızlarımdan dolayı ülkeme geri döneceğimi bilirler. 3-) istanbuldaki acente otel ve uçak rezervasyonuna gerek yok dedi fakat kanadada ki danışman otel ve uçak rezervasyonu yaparsak vize alma ihtimalimiz artar diyor, burada ki acente ise konsolosluk oteli ararlarsa ve rezervasyonunuzun olmadığını öğrenirse direk red yersin dedi… ne yapacağımı bilemedim Kanadada ki danışman nasıl rezervasyon yapıyor acaba hiç para vermeden.?? Sizcr ne yapmalıyım .??? Rezervasyon yaptırmalımıyım?? 4-) neden ABD ye gidiyorsun sorusuna 41 yaşındayım uzun yıllardır çalışıyorum kızlarımın büyüme döneminde çok fazla gezemedim bundan sonra gezmek ve dünyayı görmek istiyorum diyeceğim…ilk aralıkta yunanistana gittim yazında ABD yi gezmek istiyorum diyeceğim .. sizce doğru bir cevapmı..??? Vize alabilme ihtimalim ne.???

    • Merhabalar Mehtap Hanım,

      Kanada vizesi almak için önce Amerika vizesi lazım kısmından sonrasını okumadım inanın 🙂 Çünkü sonrasının bir önemi yok. Amerika vizesi amerikaya gitmek için alınır ve doğru beyan esastır.

  14. latif uslu says:

    Görkem bey merhaba 9 aylık evliyim türkiyede firmam var tek amacım balayı için abd ye gitmek.Arkadasım ısrarla davet ediyor fakat gereksiz bi cabaya girmek istemiyorum eşim ücretli öğretmen bnde bağkurluyum firmam 4 yıllık bi firma tamamen turist amaclı en fazla 1 aylık gitmek istiyoruz nelere dikkat etmem gerekir sizce cünkü daha önce bi kere kıbrısa gittim onun dısında hiç yurt dısı tecrübem yok bana yardımcı olursanız coksevinirim cunku oluru yok ise hiç kalkışmıycam ayrıca ordaki arkadasımın bana davetiye göndermesinin sizce bi faydası olurmu ?

    • Merhabalar Latif Bey,

      Davetiye demek arkadaşınıza ziyarete gitmek demek, balayı ise çok başka 🙂 Sanırım balayını 3. bir kişi ile yapmayı düşünmüyorsunuzdur ?

      Yani ikisinden birini seçerek, doğru ziyaret sebebi ile başvuru yapmanız gerekli. Bundan sonraki aşamada da yeterlilikleri sağlayıp sağlayamayacağınıza bakıp karar verebilirsiniz.

Şimdi Sorun, Görkem En Geç Birkaç Saate Yanıtlasın !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*