Amerika Vize Başvurusunda Banka Hesabında Kaç Para Gösterilmeli ?

Amerika Vizesi / Seyahat Rehberi

Amerika Vize Başvurusunda Banka Hesabında Kaç Para Gösterilmeli ?


Keyifli günler, Amerika’ya gitmek konulu yazı dizimde bugün “dolar”lar var, yani para konuşur 🙂 Bakmayın böyle dediğime, belki de Amerika vizesi almanız için hiç para gerekmeyecek !

Yazımda bireysel tecrübelerim ile “amerika vize başvurusunda” banka hesabında ne kadar para göstermemiz gerektiğinden bahsedeceğim, kısaca Amerika’ya gitmek için maddi yeterlilik rehberi 🙂

Golden Gate Köprüsü Altından Geçen Kocaman Cruise Gemisi 🙂 Batı Amerika Gezimden

Kaç Gün Kalacaksın ?

Size rakamlar vermeden önce bu işin mantığını anlamak gerek. Amerika sizden bir zenginlik göstergesi istemiyor, yalnızca Amerika gezinizde yeterli paranız olup olmadığını öğrenmeliler.

Bunu anladıktan sonra konuyu detaylandırabiliyoruz, yani bankada olması gereken para geziden geziye değişir. Eğer 1 haftalık bir gezi planlıyorsak 10 dolar gerekliyse, 1 ay kalacaksak doğal olarak 40 dolar gerekir.

Golden Gate Köprüsü ile San Francisco, ABD

Ne İçin Gidiyorsun ?

E tabi neden gittiğimiz de önemli ! Yüksek lisans için öğrenci vizesi alıyorum diyorsanız, siz orada uzun bir süre kalacaksınız demektir. Öyle 3-5 bin dolar gösterip bu vizeyi alabileceğinizi sanmıyorsunuz umarım ?

Oysa eğer kendi halinde sırt çantalı bir turist iseniz, üstteki tutarlar belki de işinizi görecek.

Sausalito’ya Doğru Yürürken, California

Ne Kadar Para Gerekir ?

İnternetteki birçok yazı bu konuda genel geçer davranıyor, ben rakamlar vereceğim. Örnek olarak başvurulan bir B1/B2 Turistik Amerika Vizesi’nde eğer 15 günlük bir seyahat planlıyorsak, banka hesabımızda en az 5.000 dolar birikmiş para gösterebilmeliyiz, güncel Dolar kuru ile yaklaşık 35 bin tl.

Bu tutarın altındaki başvurularda görevli, eğitim düzeyinize, çalıştığınız yere ve vize geçmişinize bakacaktır. Çünkü hepimiz insanız belki de o an paramızı harcamıştık, ya da bir araba almıştık ? Fakat iyi bir maaş bordrosu ve iyi bir pozisyon göstergesi sunabilirsek bunu bertaraf edebiliriz.

Ben daha kısa süreli bir gezi planlıyorum 5-10 gün kalacağım diyenler de minimum 3.000 dolar gösterebilmeli. Zaten bu tutarları gösteremiyorsanız bence gitmeyin ! Örneğin Güneydoğu Asya’da daha uygun ve keyifli alternatifler var. Ülkemiz insanı ayağını yorganına göre uzatmamaya öyle alışkın ki…

Bankada ne kadar para gerektiği konusunda kişiye göre farklı sonuçlar çıkabileceğinden yorum bölümünden bana gezi planınızı yazarsanız ben size uygun gerekli banka hesap dökümünü söyleyebilirim !

Özgürlük Heykeli İle, New York 🙂

Banka Hesabında Nelere Dikkat Edilmeli ?

Tek önemli olan paranın miktarı da değil. Bir de bu paranın bize ait olup olmadığı var. Ne mi demek istiyorum ?

Çoğumuz vize başvurusundan önce, sağdan soldan paraları bir hesapta toplayıp orada en yüksek tutarları yakalamaya çalışıyoruz. Fakat banka hesap dökümünde bu hareketler gözüküyor, sonu da vize reddine varıyor. Sizin yapmanız gereken, düzenli bir giriş çıkış hacmi olan bir hesap göstermek, öyle bir gün önce 10 bin dolar yatırayım yok !

Liberty Adasından, Manhattan’ı İzlerken / Doğu Amerika Gezimden

Başkasını Sponsor Gösterebilir miyim ?

Bankada göstereceğiniz para size ait olmaya da bilir. Fakat bu konu daha çok öğrenciliği devam eden ve 25 yaşının altındaki kişiler için geçerli. Amerika bahsettiğim koşuldaki insanları, ailelerinin maddi koşulu altında görüp anne veya babalarının sponsorluğunu kabul edebilir.

Ancak siz çalışan, yetişkin bir insansanız, neden başka birini sponsor gösteresiniz ? Amerika bu durumda sizi hala kendi ayakları üzerinde duramayan bir insan gibi düşünüp de vize vermeyebilir.

Los Angeles Sokaklarından 🙂

Param Yok Ne Yapabilirim ?

“Parası olmayan evinde oturur !” 🙂 E benim de param yoktu, nasıl Amerika vizesi aldım ?

Çünkü Amerika’ya gitmenin tek yolu para değildir. Eğer siz kendinizi değerli bir birey olarak görüp, bunu onlara anlatabilirseniz o banka hesabı sorulmaz !

Peki kendimize nasıl değer katacağız ? İyi bir okul, devamlı bir iş, yürüttüğümüz projeler, düzgün bir gezi planı… Böyle onlarca şey sayabilirim, kendinizi önemli hissettirecek herşey bu listeye girer. İsterseniz Amerika vizesinde size avantaj sağlayacak özellikleri listelediğim yazıma bu göz atın.

Yazımı burada noktalıyorum. Amerika vizesi yazı dizim kapsamında, genel başvuru aşamalarına, vize görüşmesi tavsiyelerime, vize reddi sonrası yapılacaklara, yeşil pasaportlular için Amerika vizesi rehberime ve Amerika vizesi için gerekli belgelere, üzerlerindeki linklerden ulaşabilirsiniz, Amerika vizesi almanız dilekleriyle…

Yazının Devamı: Amerika Vize Görüşmesi İçin Vize Aldıracak Tavsiyelerim Neler ?

İlginizi Çekebilecek Yazılar

 İnstagram'da Serüvenime Ortak Olun !

19 Yorum Bırakılmış

  1. Tuğba kara says:

    Merhaba bi sorum olacaktı yardımcı olurmusunuz

    • Merhabalar Tuğba Hanım,

      Keşke direk sorunuzu yazsaydınız, şuan cevabını okuyor olurdunuz 🙂 Umarım en yakın sürede yoruma cevap şeklinde sorunuzu iletirsiniz ! Tüm okuyucularıma keyifle yardımcı olurum tabii ki.

  2. Ayşenur yıldız says:

    Merhaba,ben mimarlık öğrencisiyim.Amerika’ya staj için gitmek istiyorum 3 aylığına.J1 vizesi gerekiyor.Vize görüşmesinde banka hesabımda yaklaşık ne kadar olması gerekir?

    • Merhaba Sevgili Ayşenur,

      Eğer seni kabul eden resmi bir kurum var ise, yalnızca günlük harcama, konaklama ve yol masraflarına tekabul edecek bir tutar yeterlidir.

      Fakat 3 ay göze alındığında tahmini 5-10 bin doların bulunması bence en iyisi. Tabii bu staj yapacağın firmanın sana sunacağı olanaklara göre değişebilir.

  3. Merhaba Görkem,
    Ben bilgisayar müh. öğrencisiyim. Amerika’da küçük bir start-up şirketinde staja gitmeyi planlıyorum. J1 vizesi nin turist vizesine göre farkları nelerdir? J1 vizesi almak daha mı zor? Turist vizesiyle staj yapanlar olmuş.

    • Merhaba Sevgili Berk,

      Öncelikle vize almanın zorluğu kişiye göre değişir, vize türüne göre değil 🙂 Normal olan senin stajını ayarlayıp bunun akabinde göçmen olmayan değişim – staj vizesi olan J1’e başvurmandır.

      Turistik vizesi ile staj yapman doğru olmaz, en azından sonralarda Amerika’da bu stajı kabul gördüremeyebilirsin.

  4. Merhaba Görkem Bey,
    Göçmen olmayan turist vizesi için danışmanlık şirketlerinden yardım almayı öneriyor musunuz? Ekstra para harcamamak için pek yardım almak istemiyorum ama en doğru şekilde ne yapmamızı gösteriyorlarsa mecburen gitmem gerekecek tabii. Vize ücretini 160 dolar olarak gördüm bu arada bu kişi başı verilecek tutar mı eşimle beraber amerikaya gitmek istiyoruz.
    Teşekkürler.

    • Merhabalar Faruk Bey,

      Bence burada ücretsiz olarak o hizmeti almış oldunuz bile 🙂 Amerika vizesi konusundaki yazılarım başvuru, sonrası, seyahat planlaması v.s gibi tüm aşamaları güncel şekilde içermekte.

      Ayrıca tamamen kişisel tecrübelerim ve yönlendirdiğim insanların aldığı sonuçlarla beraber bu yazıları kaleme aldım. Hiçbir ticari kaygı da içermiyor.

      İşini iyi yapan danışmanlık şirketleri tabii ki sizden bir para karşılığında başvuru yükünü sizden alır kendileri yönlendirir direkt olarak bu sizin tercihinize kalmış. Fakat yorumlardan aldığım geri dönüşlerde bazı firmaların akla mantığa sığmayan işler yaptığını da görebiliyorum.

      Vize ücreti her kişi için 160 dolar şeklinde, bunu da unutmayalım 🙂 İyi akşamlar

  5. Ahmet Tas says:

    Görkem Bey merhaba ,
    Daha öncesinde yurt dışı seyahatim hiç olmadı.
    Dil okuluyla amerika veya kanadaya 4 aylığına gitmeyi düşünüyorum.
    İstanbulda ticari bir işletmem mevcut ve aynı zamanda 5 yıldızlı bir otelde cost control olarak çalışmaktayım.
    Dil okulunun vizesinde problem yaşar mıyım?
    Teşekkür ederim.

  6. Erem Kara says:

    Merhaba, universite ogrencisiyim ve bu yaz amerikaya gitmeyi planliyorum. aile dostumuzun yanında kalacagim. sponsor olarak anne, babami ve aile dostumuzu mu gostermem gerek? ucak biletini de vizeden sonra alirsak olur mu yoksa onceden almamiz daha mi iyi olur? sonradan almamizin dezavantajlari nelerdir? tesekkurler.

    • Merhabalar Sevgili Erem,

      Öncelikle ne için gideceğini iyi belirlemelisin ! Amacına göre başvuracağın vize türü de izlemen gereken yol da değişecek.

      Eğer turistik bir amaçla gidiyorsan orada aile dostunuzun yanında kalacağın konusuna çok dikkat etmen gerekiyor. Amerika vizesi yazılarımı şöylece bir okursan ne demek istediğimi anlarsın.

      Ben vizeden önce almıştım 🙂 Eğer okuduğun yazılarımda ve sana uyan yorumlarda alabileceğini düşünüyorsan önceden alman başvuruda sana bi avantaj sağlar. Eğer kararsızsan özelliklerinden bahsedersen burada kısaca ben mantıj yürütebilirim.

    • Erem Karagöz says:

      Tekrardan merhabalar, haziran ayında gidip eylül ayında döneceğim, turistik amaçlı gideceğim. b1 vizesini almam gerektiğini biliyorum. vizeye başvurmadan önce mi biletimi alsam kararsız kaldım, almak yerine rezerve yaptırsak da olur mu acaba? sponsorlar olarak da kafam karıştı. aile dostumuzun evinde kalacağım. onu da sponsor göstermem gerekir mi veya napmam lazım bilgi verebilirseniz cok memnun kalirim.

      • Merhabalar 🙂 Ben gerekmedikçe Amerika’daki tanıdığınızı işin içine katmayı tavsiye etmem. Yani sponsor Türkiye’deki ailen olsa iyi olur. Bilet konusuna da çok takılmana gerek yok rezervasyon da yeterlidir.

  7. eliz yılmaz says:

    merhaba Görkem, ben sömestr tatilinde Los Angeles a 28 gün abimin yanına gideceğim. bana davet yazısını göndermeden ben vize randevusu aldım. vize türünü de b2 turistlik vizeyi seçtim. abim davet gönderdiğinde bu vize türü aynı kalsa sorun olur mu? ve sponsorum olarak ablamı gösterdim hareketli hesap. daha sonra kendime yeni hesap açıp içine para attık 28 gün için ne kadar miktar gerekli acaba? teşekkür ederim şimdiden✨

    • Merhabalar Sevgili Eliz,

      Öncelikle eğer abin Amerikan vatandaşı değilse ben davetiye almanı tavsiye etmem. Başvuruda iyi bir seyahat planı olmalı ayrıca yanıltıcı olmadan.

      Bence ablanda dursa daha iyi. Başvurudan önce aniden atılmış bir para problem yaratabilir. Önemli olan yanıltıcı olmayan doğal bir hesap ekstresi sunabilmek.

      28 gün ciddi bir süre. Bence en azından 5-10bin dolar veya karşılığı türk lirası olmalı, iyi şanslar 🙂

  8. Bahar Küçüktepe says:

    Merhaba Görkem ben 18 yaşında hazırlık öğrencisiyim work and travel için 3600 dolar istedikleri için ablam ile tek başımıza gitmeye karar verdik ne kadar para bulundurmamız gerekiyor toplam detaylı anlatırsan sevinirim 🙁

    • Merhaba Sevgili Bahar,

      Söylediğim gibi maalesef Work And Travel son zamanlarda pek de ucuz bir seçenek değil Amerika’ya gitmek için.

      Detaylı anlatmam için senin detaylı bilgi vermen gerekir 🙂

Şimdi Sorun, Görkem En Geç Birkaç Saate Yanıtlasın !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*